H 89χρονη Νάνα Μούσχουρη μάγεψε στην τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας – Τραγούδησε τους εθνικούς ύμνους

H πιο θρυλική στιγμή από την τελετή παράδοσης της Φλόγας.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, με την φλόγα να ξεκινά το ταξίδι της προς το Παρίσι. Πλήθος πολιτών βρέθηκε εκεί προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά αυτή την ιστορική στιγμή.

Από την τελετή όμως, υπήρξε και μια στιγμή, η οποία έχει ξεχωρίσει έντονα και δικαίως. Η στιγμή αυτή περιλαμβάνει τη Νάνα Μούσχουρη, η οποία παρευρέθηκε στην τελετή για να ερμηνεύσει τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας. Συνοδεία της ερμηνείας ήταν και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος, Νίκος Αλιάγας, ο οποίος μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο όπου αγκαλιάζεται με την διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια.

Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ. Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τίτλο «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

Τέλος, τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε το φωνητικό σύνολο «CHORES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Επισημαίνεται πως την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει η Μαρίνα Σάττι, ενώ τη μουσική διεύθυνση ο Μιχάλης Οικονόμου.

*Πηγή φωτογραφίας: NDP

SHARE THE STORY