Μαρία Καρυστιανού: Όσα δήλωσε για τη δίκη στο Μάτι – «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη»

«Οι αδικαίωτες ψυχές μιλούν μέσα μας και μέσα σε κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο».

ΑΠΟ GRACE TEAM

Πριν από λίγες ώρες έγιναν γνωστές οι ποινές και οι αποφάσεις του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, όπου 104 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις 23 Ιουλίου 2018.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Εφετείου, η πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου, σύμφωνα με την οποία όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κηρύχθηκαν ένοχοι (με εξαγοράσιμες ποινές) μόνο έξι από τους 21 κατηγορουμένους και αθωώθηκαν ομόφωνα άλλοι 15, γεγονός που προκάλεσε δικαίως την οργή των συγγενών των θυμάτων, που ξέσπασαν σε φωνές και κλάματα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η θέση της κ. Μαρίας Καρυστιανού

Στις παραπάνω εξελίξεις, θέση πήρε και η πρόεδρος του Συλλόγου συγγενών θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού. Μέσα από μια ανάρτηση ανέφερε πως η χθεσινή ημέρα αποτελεί μια μαύρη ημέρα για τη δικαιοσύνη.

«Μαύρη η μέρα για τη δικαιοσύνη σήμερα. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να λάμψει η αληθινή της έννοια, μέχρι να της ξαναδοθεί η ύψιστη της θέση» ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού σε ανάρτησή της στο Facebook. «Οι αδικαίωτες ψυχές μιλούν μέσα μας και μέσα σε κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο. Όσο αυτές οι φωνές κινούν τις ψυχές μας, εμείς θα προχωράμε στο δρόμο που μας ανατέθηκε», κατέληξε.

SHARE THE STORY