Θερινά σινεμά 2024: Αυτές τις ημερομηνίες ανοίγουν ξανά τις πύλες τους

Μ' αγιόκλημα και γιασεμιά, στα θερινά σινεμά της Αθήνας.

ΑΠΟ ΤΟΝΙΑ ΤΖΑΦΕΡΗ

Ακόμη και να μην σου αρέσει ο κινηματογράφος, το θερινό σινεμά έχει αυτή τη νοσταλγία και τον ρομαντισμό που δύσκολα μπορείς να βρεις στο σήμερα.

Τα θερινά σινεμά που όλοι αγαπάμε, εγκαινιάζουν λοιπόν επίσημα την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδο. Έχουν γίνει μέρος του αθηναϊκού καλοκαιριού εδώ και πολλές δεκαετίες -και εδώ και λίγες ημέρες μετράμε αντίστροφα για την ημέρα που θα ανοίξουν και πάλι. Τι θα ήταν άλλωστε τα καλοκαίρια μας χωρίς θάλασσα, ήλιο, έρωτες και θερινά σινεμά;

Πρώτο στη λίστα βρίσκεται η «Σίσσυ της Νέας Μάκρης», το θερινό σινεμά που θα ανοίξει πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου. Είναι μάλιστα, ένα από τα θερινά σινεμά τα οποία κλείνουν και πολύ αργότερα από τα υπόλοιπα τη φθινοπωρινή περίοδο. Το σίγουρο είναι πως αξίζει μια βόλτα μέχρι τα Νότια της Αττικής και μπορείτε να συνδυάσετε το πρώτο θερινό της σεζόν, μαζί με μια σύντομη εξόρμηση.

Και από τα Ανατολικά, πάμε προς κέντρο. Επιτέλους το «Σινέ Παρί» της Πλάκας επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ, αφού ανακαινίστηκε, άλλαξε διοίκηση και υποδέχεται τους θεατές από τις 10 Μαΐου.

Μιλώντας για κέντρο, έχουμε το επόμενο στη λίστα, ένα θερινό σινεμά το οποίο είναι εμβληματικό και κάθε Αθηναίος και μη, έχει περάσει την πόρτα του. Ο λόγος γίνεται για το «Σινέ Θησείο» στην Αποστόλου Παύλου, το οποίο ξεκινά την λειτουργία του για φέτος στις 8 Μαΐου.

Συνεχίζουμε με τη «Ριβιέρα των Εξαρχείων», το θερινό σινεμά που πέρσι μας είχε προβολές όπως το «Midnight Express», το «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι», κλπ. Αυτό το στέκι των σινεφίλ, κάνει την επάνοδο του στις 16 Μαΐου 2024.

Την ίδια ημέρα ανοίγει και η ταράτσα του Σινέ Άνεσις στους Αμπελοκήπους. Συνεχίζουμε με τα θερινά της Καλλιθέας και συγκεκριμένα το «Φλερύ», το οποίο επίσης ανοίγει στις 16/05.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα εμβληματικά θερινά σινεμά της Αθήνας, όπως για παράδειγμα το Cine Φιλοθέη, η Αβάνα και το Cine Γαλάτσι, αναμένεται να ανοίξουν λίγο μετά το Πάσχα με τις ακριβείς ημερομηνίες να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Μερικές από τις ταινίες που θα δούμε φέτος

Ενδεικτικά έχουμε να περιμένουμε ταινίες όπως το Kinds of Kindness του Γιώργου Λάνθιμου, το Ghost Dog: Τhe Way of the Samurai, τη Furiosa του George Miller, το Inside Out 2 της Pixar, το Καλοκαίρι με την Κάρμεν του Ζαχαρία Μαυροειδή και άλλα.

SHARE THE STORY