Η Martha Stewart φτιάχνει το πιο νόστιμο ελληνικό πασχαλινό τσουρέκι

Η διάσημη Martha Stewart μοιράζεται τη δική της συνταγή για το τέλειο τσουρέκι των γιορτών.

ΑΠΟ GRACE TEAM

H Martha Stewart είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες γυναίκες, κυρίως στον χώρο των media και της μαγειρικής. Η ίδια λατρεύει τις συνταγές και δεν σταματά να μοιράζεται φαγητά και γλυκά, τα οποία αξίζει να δοκιμάσεις. Τι και αν εκείνη μένει μόνιμα στις ΗΠΑ, γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει ελληνικό τσουρέκι και ελληνικό Πάσχα.

Έτσι μέσα από ένα βιντεάκι της στο Instagram μοιράζεται τη δική της προσεγμένη συνταγή για το τέλειο τσουρέκι των ημερών.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνταγή για το απόλυτο πασχαλινό τσουρέκι

12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και λίγο ακόμα για το άλειμα του ταψιού

1 φλ. και 1 κ.σ. γάλα

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

1/2 φλ. ζάχαρη

3 κ.γ. και μια πρέζα αλάτι

3/4 κ.γ. κανέλα

3/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

5 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/3 φλ. σταφίδα

1 ασπράδι αυγού

2 φλ. άχνη ζάχαρη

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση 

Ξεκινήστε αλείφοντας με βούτυρο ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι το οποίο έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε 1 φλ. γάλα. Πρέπει να ζεσταθεί αλλά όχι να καίει. Ρίξτε το ζεστό γάλα στο βουτυρωμένο μπολ. Προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 2 κ.γ. αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα χτυπημένα αυγά και χτυπήστε καλά με το μίξερ.

Με το μίξερ στο χαμηλό, προσθέστε στο μπολ το αλεύρι (ένα-ένα τα φλιτζάνια) και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέστε μέσα τις σταφίδες και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε με τα χέρια για 1 λεπτό.

Χωρίστε το μείγμα σας σε 3 μπάλες και βάλτε τις σε ένα καλά βουτυρωμένο μπολ. Σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να κάτσει για 1 ώρα και 20 λεπτά. Για ακόμα πιο πλούσια γεύση αφήστε τη ζύμη να κάτσει στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.

Βουτυρώστε ένα ταψάκι και δώστε στη ζύμη σας το σχήμα που θέλετε. Στην Αγγλία φτιάχνουν τα τσουρέκια τους στρογγυλά ενώ εμείς τους δίνουμε το κλασικό σχήμα της πλεξούδας.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Χτυπήστε σε ένα μπολάκι το ασπράδι αυγού, 1 κ.σ. νερό και μια πρέζα αλάτι. Περάστε με το μείγμα τις επιφάνειες των τσουρεκιών σας. Βάλτε τα τσουρέκια σας στο φούρνο και ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.

Αν θέλετε να φτιάξετε και γλάσο, όπως κάνουν στην Αγγλία, ανακατέψτε σε ένα μπολ 1 κ.σ. γάλα, ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού και ρίξτε το μείγμα πάνω από τα τσουρέκια σας.

SHARE THE STORY