Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα περσινά αντηλιακά; H ειδικός μας απαντά

Όλα τα προϊόντα ομορφιάς έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, έτσι και τα αντηλιακά, ειδικά καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει.

ΑΠΟ ΕΛΕΝΗ ΤΣΟΥΤΣΗ

@cassdimicco

Κάθε καλοκαίρι συναντάμε την ίδια απορία: «Λήγουν τα περσινά μας αντηλιακά;». Οι απαντήσεις έρχονται πάντα από τους ειδικούς και εμείς συμβουλευτήκαμε την κα Χρυσούλα Γκούσκου, Φαρμακοποιό και Quality & Training manager της FREZYDERM. Είναι σίγουρα βολικό να χρησιμοποιήσουμε τα αντηλιακά που έχουμε από πέρυσι αλλά είναι συνετό για την επιδερμίδα μας;

Όλα τα προϊόντα ομορφιάς έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, έτσι και τα αντηλιακά, ειδικά καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι ένα προϊόν λειτουργεί αποτελεσματικά.

Η κα Χρυσούλα Γκούσκου, μας έδωσε όλες τις απαντήσεις σχετικά τη σωστή χρήση των αντηλιακών.

Τελικά τα περσινά αντηλιακά λήγουν;

Ένα αντηλιακό που δεν έχει ανοιχτεί και φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό σημείο μπορεί – ανάλογα με τις προδιαγραφές κάθε εταιρείας – να έχει διάρκεια ζωής μέχρι και 30 μήνες  από την παραγωγή του. Εάν έχει ανοιχτεί, ακόμη και αν το έχουμε χρησιμοποιήσει μόνο μια φορά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από ένα πεντάμηνο.

Τι μπορεί να συμβεί αν τα χρησιμοποιήσουμε μετά τη λήξη;

Η ποιότητα, η δράση και η προστασία που προσφέρει το αντηλιακό, έχουν υποβαθμιστεί λόγω οξείδωσης.

Πώς καταλαβαίνουμε αν ένα αντηλιακό έχει λήξει;

Αν έχει γίνει πιο ρευστό και έχει αποκτήσει πιο σκούρο χρώμα σίγουρα η αλλαγή της εικόνας του δείχνει προϊόν αλλοιωμένο, ενώ η παρουσία δυσάρεστης οσμής προειδοποιεί για παρουσία μικροβίων.

Εάν έχει ανοιχτεί, ακόμη και αν το έχουμε χρησιμοποιήσει μόνο μια φορά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από ένα πεντάμηνο.

Pexels

Πόσο αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιούμε για να είμαστε προστατευμένοι;

Για το πρόσωπο υπολογείστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε κάθε εφαρμογή, ενώ για το σώμα, ποσότητα όση ένα ποτήρι για σφηνάκια γεμάτο.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των αντηλιακών;

Καλά κλειστές συσκευασίες, σε θερμοκρασία έως 25 οC, σε χώρο χωρίς υγρασία και βεβαίως χωρίς να εκτίθενται στον ήλιο.

Frezyderm Sun Screen on the Move Mist SPF50  για το πρόσωπο και τα μαλλιά

Frezyderm Sun Screen SPF50+ Αντηλιακό Mousse Προσώπου & Σώματος

SHARE THE STORY