Brad Pitt & Angelina Jolie: Γιατί επιστρέφουν στα δικαστήρια για 8η συνεχόμενη χρονιά – Το χρονικό της διαμάχης τους

Το ζευγάρι προσπάθησε να «τα βρει» εξωδικαστικά, αλλά οι αγωγές δεν σταματούν και οι δικαστικές αίθουσες είναι μονόδρομος.

ΑΠΟ ΤΟΝΙΑ ΤΖΑΦΕΡΗ

Τους είδαμε να ερωτεύονται. Να μαγεύουν με τις εμφανίσεις τους, να αποκτούν οικογένεια, να είναι ευτυχισμένοι και στη συνέχεια να ακολουθούν χωριστούς δρόμους και να μετατρέπονται σε εχθροί. Ομολογουμένως έχουμε δει πολλούς «άσχημους χωρισμούς» και δικαστικές διαμάχες ανάμεσα σε celebrities. Ο χωρισμός όμως ανάμεσα σε Angelina Jolie και Brad Pitt, ξεχωρίζει και όχι για τους σωστούς λόγους.

Τον Ιούλιο του 2023 είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα πως μπαίνει τέλος στη δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε Brad Pitt και Angelina Jolie ύστερα από 8 χρόνια διαμάχης στις δικαστικές αίθουσες. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους, το ζευγάρι θα έβρισκε λύσεις και συμφωνίες, μέσω των δικηγόρων τους και εξωδικαστικά. Όλα αυτά όμως ανατρέπονται αφού οι εξωδικαστικές διαδικασίες δεν πήγαν και τόσο καλά, και το ζευγάρι θα επιστρέψει ξανά στα δικαστήρια για το οινοποιείο τους. Συγκεκριμένα ο ηθοποιός ζητά αποζημίωση από την πρώην σύζυγό του, και ζητά επίσης να κηρυχθεί «άκυρη» η πώληση του μεριδίου της Jolie με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στα έδρανα του δικαστηρίου.

Το χρονικό της διαμάχης ανάμεσα σε Jolie και Pitt

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τα θέματα που αφορούν την επιμέλεια των παιδιών τους, διευθετήθηκαν σχετικά γρήγορα και εύκολα, με την Angelina να κατέχει τα περισσότερα δικαιώματα. Αυτό ωστόσο που δεν έχει τέλος, είναι η διαμάχη ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι για το γαλλικό οινοποιείο τους Château Miraval.

View this post on Instagram

A post shared by Miraval (@miraval)

Τι έχει συμβεί με το οινοποιείο για το οποίο επιστρέφουν στα δικαστήρια;

Όλα (και πάλι) ξεκίνησαν πολύ ρομαντικά. Και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2008. Τότε που οι δυο τους ήταν ιδιαίτερα ερωτευμένοι και περίμεναν τα πρώτα τους δίδυμα παιδιά, Knox και Vivienne. Εκείνη την άνοιξη, αποφάσισαν να αγοράσουν την έπαυλη Miraval στη Νότια Γαλλία, εκεί όπου στη συνέχεια παντρεύτηκαν το 2014.

Το κτήμα Château Miraval στο οποίο βρίσκεται και η έπαυλη που αγόρασε το ζευγάρι, είχε ιδιαίτερα συναισθηματική αξία και για τους δύο. Μετά τον γάμο τους, ο Brad Pitt χαρίζει στην σύζυγο του το 10% του μεριδίου του στην ιδιοκτησία και τις οινοποιητικές επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, γίνονται ισάξιοι με 50- 50% κατοχή ο καθένας, τόσο στην έπαυλη, όσο και στα αμπέλια, απ’ όπου προέρχεται το κρασί τους.

Σύμφωνα με τον Frank Pollaro, σχεδιαστή επίπλων ο οποίος ανέλαβε και σημαντικό μέρος της διακόσμησης της έπαυλης, είπε: «Το Μiraval, όπως ονομάζεται το ακίνητο, ήταν μία ερωτική επιστολή προς τη γυναίκα του και τα παιδιά του, για να παρέχει μια όμορφη ζωή στην Jolie και τα παιδιά και να τους προστατεύσει από τις έντονες πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι celebrities».

Η κίνηση της Angelina Jolie που εξόργησε τον Brad Pitt

Και τώρα δώσε προσοχή. Οι εξελίξεις ήταν διαφορετικές. Παρά το γεγονός πως και οι δύο είχαν υποσχεθεί να μην πουλήσουν ποτέ τα αντίστοιχα μερίδιά τους, χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου (η Jolie αμφισβητεί αυτή την άποψη, ισχυριζόμενη πως ποτέ δεν συνέβη ποτέ κάποια υπόσχεση) προχωρά τελικά στην πώληση του μεριδίου της το 2021, χωρίς την συγκατάθεση του Pitt. Συγκεκριμένα η ηθοποιός πούλησε το μερίδιο της, στην ανταγωνιστική εταιρεία Stoli.

Αυτή ήταν και μια κίνηση που εξόργισε τον Brad. Όπως αποκαλύπτει το Vanity Fair, η διάσημη ηθοποιός έστειλε ένα email στον πρώην σύζυγό της, μιλώντας για την απόφαση της να πουλήσει το μερίδιο της. Ο λόγος, σύμφωνα με την ίδια, ήταν εν μέρει ότι το ακίνητο ήταν «μια επιχείρηση που επικεντρώνεται στο αλκοόλ», κάτι που θεωρείται ότι ήταν μία αναφορά στο διαβόητο περιστατικό που φέρεται να συνέβη στο αεροπλάνο το 2016, όπου ο Pitt σύμφωνα με την ίδια ήταν μεθυσμένος και επιτέθηκε στην ίδια και τα παιδιά τους.

Το μοίρασμα της περιουσίας, αλλά και η προσπάθεια του Brad Pitt να εξαγοράσει το μερίδιο της Jolie πριν το πουλήσει, έκαναν αυτή τη δικαστική διαμάχη ακόμη πιο έντονη. Η κόντρα ανάμεσά τους απογειώθηκε όταν η ηθοποιός πούλησε το μερίδιο της στο τμήμα του ομίλου Stoli, που ασχολείται με τα κρασιά και ελέγχεται από Ρώσο δισεκατομμυριούχο. Το ποσό της εξαγοράς ήταν στα 67 εκατ. δολ.

Έτσι λοιπόν, ο Brad Pitt μηνύει τώρα την Jolie για παραβίαση αυτής της συμφωνίας. Ο ηθοποιός ζητά αποζημίωση να κηρυχθεί «άκυρη» η πώληση του μεριδίου της Jolie και κατηγόρησε επίσης την εταιρεία, στην οποία η Angelina πούλησε το μερίδιο, ότι προχώρησε σε «εχθρική εξαγορά» της Miraval.

Η επιστροφή λοιπόν στα δικαστήρια είναι αναπόφευκτη και η συνέχεια αναμένεται. Τέλος να σημειωθεί πως το ροζέ κρασί που δημιούργησαν ο Pitt και η Jolie με τη βοήθεια του διάσημου οινοποιού Marc Perrin, έχει αποφέρει περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη το 2022, σύμφωνα με τους Financial Times, και εξακολουθεί να έχει σταθερές τις μετοχές παρά τη διαμάχη του ζευγαριού.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Ideal Images

SHARE THE STORY