Lauren Wasser: Έχασε τα πόδια της από το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ και δίνει το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

«Αν είστε άρρωστοι, μη χρησιμοποιείτε ταμπόν. Το σώμα σας δεν μπορεί να καταπολεμήσει δύο πράγματα ταυτόχρονα», δηλώνει η Lauren και μιλά για την εμπειρία που την έφερε κοντά στον θάνατο.

ΑΠΟ GRACE TEAM

H Lauren Wasser είναι σήμερα γνωστό μοντέλο με μια σημαντική ιστορία στην πλάτη της, η οποία την έχει διαμορφώσει σε αυτό που είναι σήμερα. Μέσα από την περιπέτεια υγείας της, κατά την οποία βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο, θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που χρησιμοποιούν ταμπόν.

Η ίδια τόνισε πως ανεξαρτήτως του πόσο τυπική είσαι με την έγκαιρη αλλαγή του ταμπόν, ο κίνδυνος υπάρχει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Πάμε λοιπόν να δούμε την ιστορία της Lauren Wasser, η οποία από ένα ταμπόν ανέπτυξε Σύνδρομο Τοξικού Σοκ και έχασε τα δύο της πόδια. Η Lauren Wasser, από το Λος Άντζελες, άλλαζε ταμπόν τακτικά, ωστόσο προσβλήθηκε από το σύνδρομο που έκανε το σώμα της να αρχίσει να «σβήνει» μέσα σε λίγες ώρες.

Η 36χρονη πλέον γυναίκα κατέρριψε τον μύθο ότι το TSS προκαλείται από την παραμονή των ταμπόν για περισσότερες από οκτώ ώρες και είπε ότι η ασθένεια μπορεί να συμβεί ακόμη και σε όσους τα χρησιμοποιούν σωστά.

Γιατί υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση ταμπόν

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ανίκητοι, αλλά κανείς δεν είναι εκτός ορίων. Το TSS μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή», είπε μιλώντας με την Brittany Hockley και τη Laura Byrne στο podcast τους Life Uncut.

Η Lauren ισχυρίστηκε ότι πολλά ταμπόν στην αγορά είναι «γεμάτα με διοξίνη χλωρίνης, χλώριο» και τα προϊόντα που επισημαίνονται ως 100% βαμβάκι «ψεκάζονται με φυτοφάρμακα».

«Το βάζουμε μέσα μας σε μια τόσο λεπτή στιγμή και δημιουργεί μια τέλεια καταιγίδα. Χρειάζεται μία από αυτές τις τοξίνες για να μπει μέσα στο σώμα και να αρχίσει να λειτουργεί σαν γρίπη και να χαλάει τα όργανά σας. Είναι επικίνδυνο, θανατηφόρο», είπε.

«Είναι στόχος και αποστολή της ζωής μου να βεβαιωθώ ότι όχι μόνο υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες εκεί έξω, αλλά και οι γυναίκες κάνουν αυτές τις συζητήσεις μεταξύ τους, δημιουργούν διάλογο και τεστάρουν τις γνώσεις τους, γιατί η γνώση είναι το κλειδί», πρόσθεσε.

Η περιπέτεια υγείας της Lauren το 2012

Η Lauren ισχυρίζεται ότι άλλαζε ταμπόν τακτικά, κάθε 4 ώρες κατά τη διάρκεια του κύκλου της το 2012, όταν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη καθώς είχε υψηλό πυρετό. Η Lauren βρέθηκε μπρούμυτα στο διαμέρισμά της λίγες ώρες αργότερα, μόλις 10 λεπτά μακριά από τον θάνατο.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υπέστη δύο καρδιακές προσβολές και τέθηκε σε ιατρικό κώμα, καθώς τα όργανά της παρουσίαζαν βλάβη.

Το προσωπικό του νοσοκομείου είπε στους γονείς της να προετοιμαστούν για το χειρότερο, καθώς πίστευαν ότι είχε μόνο 1% πιθανότητες να ζήσει. «Δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί η νεαρή, υγιής 24χρονη κοπέλα αργοπέθαινε μπροστά τους», είπε. Ένας λοιμωξιολόγος διέταξε το προσωπικό να ελέγξει εάν είχε ταμπόν και αφού έγινε μια εξέταση, διαγνώστηκε με TSS.

Τι είναι το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ

Το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ είναι μια σπάνια και απειλητική για τη ζωή, βακτηριακή λοίμωξη. Συνήθως διαγιγνώσκεται λάθος επειδή τα συμπτώματα μοιάζουν με άλλες πιο κοινές ασθένειες.

Ενώ η ζωή της σώθηκε, η ζημιά στα άκρα της από τη γάγγραινα ήταν ανεπανόρθωτη και οι γιατροί χρειάστηκε να της ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι κάτω από το γόνατο καθώς και μερικά δάχτυλα και ένα τμήμα της φτέρνας της στο αριστερό της πόδι.

Οι γιατροί αρχικά διέσωσαν το αριστερό της πόδι, αλλά της προκάλεσε τόσο πόνο στα 6 χρόνια που ακολούθησαν, που δεν είχαν άλλη επιλογή από το να το ακρωτηριάσουν, λίγο πριν κλείσει τα 30.

Η Lauren θέλει οι γυναίκες και τα άτομα που έχουν έμμηνο ρύση να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν και να ενημερώνονται πλήρως για τα προϊόντα περιόδου που θέλουν να χρησιμοποιούν. «Δεν είμαι εδώ για να πω τι πρέπει να κάνει κάποιος, αλλά θα πω ότι έχω ακούσει για γυναίκες που παθαίνουν TSS από κύπελλα εμμήνου ρύσεως και τα άλλα», είπε. «Δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά που να είναι 100% ασφαλές, και γι’ αυτό παλεύω».

Είπε ότι είναι μια «λανθασμένη αντίληψη» ότι το TSS συμβαίνει μόνο όταν κάποιος έχει ταμπόν για περισσότερες από οκτώ ώρες, το οποίο, όπως είπε, αποκαλύπτουν οι επωνυμίες στο πακέτο για να προστατεύουν τους χρήστες από το να κοιμηθούν με αυτό.

«Είναι ασαφές στην ετικέτα. Χιλιάδες γυναίκες έχουν πεθάνει από τη σωστή χρήση ταμπόν», είπε.

«Αν είστε άρρωστοι, μη χρησιμοποιείτε ταμπόν. Το σώμα σας δεν μπορεί να καταπολεμήσει δύο πράγματα ταυτόχρονα, επειδή το σώμα ήδη καταπολεμά οποιαδήποτε ασθένεια, είτε είναι γρίπη είτε οτιδήποτε άλλο, τότε βάζετε κάτι στο σώμα σας που είναι εξαιρετικά τοξικό».

Η Lauren καλεί όλες τις γυναίκες καθώς και τους άνδρες και τους πρώτους που καλούνται, όπως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, να ενημερωθούν σχετικά με το TSS και τα συμπτώματά του, διότι εμφανίζεται όπως πολλές άλλες ασθένειες στα αρχικά στάδια.

Πηγή φωτογραφίας: @theimpossiblemuse / Instagram

SHARE THE STORY