Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στο πιο συγκινητικό βίντεο με τη μητέρα του

«Η μάνα μου, που δεν την σταμάτησε καμία βλάβη μου, καμία φοβική νοοτροπία, καμία ιατρική πρόβλεψη, κανένα σκοτάδι», αναφέρει μεταξύ άλλων στο post με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Την περασμένη Κυριακή γιορτάστηκε η Γιορτή της Μητέρας, με πολλούς celebrities και μη, να βρίσκουν αφορμή και να μοιράζονται ευχές στη δική τους μητέρα.

Μέσα στις πολλές ευχές και αναρτήσεις, υπήρξαν πολλές ιστορίες που ξεχώρισαν. Μία από αυτές είναι και η ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ο γνωστός ψυχίατρος και πολιτικός μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο, μοιράστηκε φωτογραφίες με τη μητέρα του και έγραψε ορισμένα λόγια για την ίδια, τα οποία άγγιξαν τους χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου

«Αυτή είναι η μάνα μου.
Η μάνα μου, που έφερε στον κόσμο ένα παιδι με διαφορετική φυσιολογία, κοινωνικά αταίριαστο για το μακρινό 1985.
Η μάνα μου, που δεν την σταμάτησε καμία βλάβη μου, καμία φοβική νοοτροπία, καμία ιατρική πρόβλεψη, κανένα σκοτάδι.
Η μάνα μου, που έχει μάθει πεισματικά να βλέπει μόνον το φως.
Η μάνα μου, που δεν μου έβαλε ποτέ φρένο στα όνειρα μου.

Η μάνα μου, που κοιμόταν επι μέρες έξω από την εντατική τις φορές που χρειάστηκε να νοσηλευτώ όταν ήμουν παιδί.
Η μάνα μου, που ξενυχτούσε πάλι, αυτή τη φορά στο αυτοκίνητο για να με περιμένει να γυρίσω απο τις βραδινές μου εξόδους.
Η μάνα μου, που μου γύρναγε τις σελίδες να διαβάσω ως μαθητής, αλλά και μετέπειτα, ως φοιτητής, και που αποκοιμιόταν μαζί μου πάνω στα βιβλία.
Η μάνα μου, που δεν την ένοιαξε ποτέ τίποτα άλλο, πέρα από το να αγαπάει το παιδί της.
Απόλυτα και χωρίς γιατί.

Η μάνα μου, που είχε παντα μια αγωνία: Να ζω και να ειμαι καλά… Μάνα μου τα κατάφερες και τα δύο!
Χρόνια σου Πολλά!
Χρόνια Πολλά σε κάθε μάνα που γιορτάζει σήμερα και κάθε σήμερα!».

Δείτε παρακάτω το τρυφερό βίντεο που δημοσίευσε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Περισσότερα για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος (Αθήνα, 9 Ιουλίου 1985) είναι Έλληνας ψυχίατρος-σεξολόγος, κοινωνικός ακτιβιστής και ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στην ηλικία των 14 μηνών διαγνώστηκε με νωτιαία μυική ατροφία.

Στην ηλικία των 15 ετών η περίπτωσή του έγινε η αφορμή να αλλάξει ο νόμος περί σημαιοφόρων στις σχολικές παρελάσεις. Το 2003 εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής το 2010, με Άριστα.

Από το 2013 έως το 2015, παράλληλα με την άσκηση Ειδικότητας, παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στο αντικείμενο των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών του ανθρώπου. Το 2014 πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών». Το 2016, έλαβε τον Τίτλο Ειδικότητας της Ψυχιατρικής και έκτοτε εργάστηκε έως τον Ιούνιο του 2019 ως Επιμελητής Β’ στη Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Το 2013, πρωτοστάτησε στη διοργάνωση της πρώτης ελληνικής αποστολής στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση “Freedom Drive”, που έγινε εφαλτήριο για να δημιουργηθεί ο πρώτος Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος, “I-Living!”, που είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που διοικείται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2019 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του ως Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση-αίτημα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα δικαιώματα των ανάπηρων πολιτών αποτέλεσαν αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ιδίως με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Αφορμή για την κίνηση του υπουργού αποτέλεσε μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του Κυμπουρόπουλου, με την ιδιότητα του υποψήφιου της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019.

Στις ευρωεκλογές εξελέγη ευρωβουλευτής, ενώ κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ σταυρών προτίμησης σε ευρωεκλογές, ήτοι 577.114 σταυρούς. Εντάχθηκε στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (European People’s Party).

Είναι μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες του Μασρέκ και της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Επιπλέον, είναι αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι επίσης μέλος του Disability Intergroup του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή φωτογραφίας: @kympouropoulos / Instagram

SHARE THE STORY