Το πολύ «λευκό» εξώφυλλο του Hollywood Reporter και οι αντιδράσεις – Πρωταγωνιστούν οι J. Aniston, N. Kidman, J. Foster, S. Vergara και N. Watts

«Μα καλά από ποια δεκαετία είναι αυτό το εξώφυλλο;» διερωτούνται οι χρήστες σχετικά με το πρόσφατο εξώφυλλο του Hollywood Reporter.

ΑΠΟ ΤΟΝΙΑ ΤΖΑΦΕΡΗ

Αρκετά είναι τα περιοδικά που έχουν ρίζες τόσο βαθιές στο παρελθόν, που αδυνατούν να δουν και να αναγνωρίσουν πως ο κόσμος γύρω αλλάζει. Και μαζί με τον κόσμο, αλλάζουν νοοτροπίες και αντιλήψεις, που δεν ευνοούν πια την σύγχρονη κοινωνία, έτσι όπως αυτή εξελίσσεται. Κάποιοι μένουν πίσω, κάποιοι προχωρούν μπροστά.

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο μπήκε το Hollywood Reporter. Το διάσημο Αμερικάνικο περιοδικό είχε μια πολύ ωραία ιδέα, μόνο που δεν πλαισιώθηκε ούτε σωστά, ούτε σύγχρονα. Για το τεύχος του, θέλησε να φωτογραφίσει ορισμένες iconic προσωπικότητες του κινηματογράφου, και κάλεσε ονόματα όπως η Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Jodie Foster, Sofia Vergara, Naomi Watts και άλλες, προκειμένου να φωτογραφηθούν όλες μαζί.

Μαζί με την φωτογράφιση, η οποία είχε θέμα «Drama Queens» υπήρξε και συνέντευξη της κάθε ηθοποιού, όπου μιλά κυρίως για την υποκριτική καριέρα. Το συγκεκριμένο εξώφυλλο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες, ωστόσο το κοινό δεν μπορούσε να κρύψει την διάχυτη δυσαρέσκεια του και δικαίως. Η απουσία συμπερίληψης, όπως επίσης και η απουσία μαύρων iconic γυναικών του κινηματογράφου, δημιούργησαν απογοήτευση και δυσαρέσκεια, με τα σχόλια που επικρατούν να έχουν ως εξής:

«Από τα πιο ξενέρωτα, και κυριολεκτικά χλωμά εξώφυλλα. Έχετε μείνει στο παρελθόν», δηλώνει ένας χρήστης. Την ίδια ώρα, το πιο δημοφιλές σχόλιο της δημοσίευσης έχει ως εξής: «Από αυτό το εξώφυλλο απουσιάζει μελανίνη. Viola Davis, Niecy Nash, Regina King. Όλες αυτές οι κυρίες είχαν μια υπέροχη χρονιά και θα έπρεπε να ήταν στο εξώφυλλο», αναφέρει σε σχόλιο ένας χρήστης, με πάνω από 455 likes.

«Ούτε μια Αφροαμερικανίδα στο εξώφυλλο; Μα καλά από ποια δεκαετία είναι αυτό το τεύχος;» διερωτάται μια ακόμη.

Τα δικαίως αρνητικά σχόλια συνεχίζονται μέχρι και τώρα, με το κοινό να εκφράζει την έντονη απογοήτευσή του, επιζητώντας συμπερίληψη -κάτι το οποίο μέχρι και σήμερα δεν είναι αυτονόητο.

Οι συνεντεύξεις από το Hollywood Reporter

Οι συνεντεύξεις από την άλλη, ήταν εξίσου κουραστικές, ευτυχώς όμως έθιξαν θέματα όπως η εμμηνόπαυση τονίζοντας πως οφείλουμε να μιλάμε πια ανοιχτά γι’ αυτό το θέμα χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή ενοχή. Η γυναικεία αλληλοϋποστήριξη ήταν επίσης έντονη, με πολλές να ενθαρρύνουν η μία την άλλη για ρόλους που μέχρι τώρα δεν είχαν τολμήσει. Για παράδειγμα αρκετές θέλησαν να δουν την Sofia Vergara σε ρόλο επιστήμονα, αστροναύτη ή φυσικού. Και φυσικά κύριο θέμα δεν ήταν άλλο από την υποκριτική και την καριέρα της κάθε προσωπικότητας που έχει ξεχωρίσει.

Τέλος στην ερώτηση για την πιο σημαντική συμβουλή που θα ήθελαν να έχουν λάβει στην αρχή της καριέρας τους, οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

Η Naomi Watts απάντησε πως «θα έλεγα να επιτρέψεις στον εαυτό σου, να είσαι αυτό που είσαι. Να μην συγκρίνεσαι με άλλους». Όσο για τη Foster, υπογράμμισε τα όρια και τη σημασία του να λέμε συχνότερα όχι σε πράγματα που μας πιέζουν. «Μπορείς να λες και όχι, είναι τόσο σημαντικό αυτό», δηλώνει.

Πηγή φωτογραφίας: @hollywoodreporter / Instagram

SHARE THE STORY