Άννα Κυριακού: Η σπάνια φωτογραφία της “θείας Μπεμπέκας” με την Τζένη Καρέζη

Μέσα σε μια χαρούμενη συντροφιά από ταλαντούχες κυρίες του θεάματος ξεχωρίζουμε την αγαπημένη από τις "Τρεις Χάριτες" ηθοποιό σε νεαρή ηλικία.

Σε μια σπάνια φωτογραφία από το αρχείο του Elena's Diary, η Τζένη Καρέζη, η Άννα Κυριακού, η Ρένα Ντόρ και η Αλέκα Κατσέλη ηχογραφούν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο Ζάππειο το 1965.

Από την χαρούμενη συντροφιά σήμερα εν ζωή είναι μόνο η Άννα Κυριακού, η αγαπημένη «θεία Μπεμπέκα» από τις «Τρεις Χάριτες». Αν και αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από την τηλεοραση η ηθοποιός είχε μακρά πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο παίζοντας δίπλα σε μύθους όπως η Κατίνα Παξινού αλλά και η Ρένα Βλαχοπούλου.

Ενενήντα πέντε ετών σήμερα, ζει στην Αθήνα και είχε δηλώσει σε συνέντευξη της: "Κάποτε ήμουν ενεργό μέλος της κοινωνίας και του θεάτρου. Πλέον αποτραβήχτηκα απ’ όλους."

Η Άννα Κυριακού παντρεύτηκε τον αρχιτέκτονα Μαργαρίτη Αποστολίδη, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο. Ενενήντα πέντε ετών σήμερα, ζει στην Αθήνα και είχε δηλώσει σε συνέντευξη της: «Κάποτε ήμουν ενεργό μέλος της κοινωνίας και του θεάτρου. Πλέον αποτραβήχτηκα απ’ όλους. Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτό το διάστημα είναι να ολοκληρώσω το βιβλίο μου για τον πόλεμο και το Έπος του ’40. Γιατί εγώ είμαι παιδί του πολέμου. Κι αν σήμερα όλοι μιλούν για σύγχρονο πόλεμο, μάλλον δεν έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει πραγματικός πόλεμος. Να βλέπεις τους γείτονές σου να πεθαίνουν από λιμό, να περπατάς μέσα στα πτώματα, να προσπαθείς να πάρεις ένα κομμάτι ψωμί για να ζήσεις»

SHARE THE STORY