Λίλλη Παπαγιάννη- Ανδρέας Φιλιππίδης: Ένα υπέροχο ζευγάρι

Η όμορφη Λίλλη Παπαγιαννη γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της, τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη Ανδρέα Φιλιππίδη, όταν ήταν μαθήτρια του στο Θέατρο Τέχνης.

Μαθήματα κομψότητας από ένα υπέροχο ζευγάρι: Η Λίλλη Παπαγιάννη δίνει συνέντευξη στον νεαρό τότε δημοσιογράφο Λευτέρη Κογκαλίδη -και ο Ανδρέας Φιλιππίδης σε εκδήλωση τη δεκαετία του ‘60 σε μια φωτογραφία από την συλλογή του Elena's Diary.

Η όμορφη Λίλλη Παπαγιαννη, αξέχαστη «Αθηνά» στο «Δεσποινίς Διευθυντής», και «Λελέ» στην «Χαρτοπαίχτρα» γνώρισε τον σύζυγό της, τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη- και δεινό σκακιστή Ανδρέα Φιλιππίδη, όταν ήταν μαθήτρια του στο Θέατρο Τέχνης. Παντρεύτηκαν το 1957 και έμειναν μαζί ως το τέλος της ζωής του το 1989. Δεν απέκτησαν παιδιά μαζί.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της με τον οποίο είχαν συγκροτήσει θίασο, η εκλεκτή ηθοποιός εγκατέλειψε το θέατρο που τόσο είχε αγαπήσει.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της με τον οποίο είχαν συγκροτήσει θίασο, η εκλεκτή ηθοποιός εγκατέλειψε το θέατρο που τόσο είχε αγαπήσει. Έφυγε από τη ζωή το 2015. Ο Ανδρέας Φιλιππίδης είχε στο ενεργητικό του έναν ακόμη γάμο με την Δέσπω Διαμαντίδου με την οποία παντρεύτηκαν τη δεκαετία του 40, απέκτησαν ένα γιο το Μάριο και κατόπιν χώρισαν φιλικά.

Η Δέσπω Διαμαντίδου είχε μεγάλη αδυναμία στην Λίλλη Παπαγιάννη και οι δύο σύζυγοι του Ανδρέα Φιλιππίδη παρέμειναν στενές φίλες ως τον θάνατο της Διαμαντίδου το 2004. Άνθρωποι ποιότητας και ήθους που δεν ξανάρχονται.

SHARE THE STORY