Το μοναδικό στυλ του Αριστοτέλη Ωνάση

Όπως όλοι οι μεγάλοι αυτοδημιούργητοι επιτυχημένοι άνδρες, ο Ωνάσης έφτιαχνε τους δικούς του νόμους για τη ζωή και φυσικά και για το στυλ.

Σε μια σπάνια φωτογραφία από το αρχείο του Elena's Diary, ο Αριστοτέλης Ωνάσης και ο Ξενοφών Ζολώταςαπαθανατίζονται με άψογο look στα σκαλιά της Μητρόπολης στο γάμο Σοφίας -Χουάν Κάρλος το 1962.

"Δεν μπορείς να αγοράσεις το class, μπορείς όμως να αγοράσεις ανοχή για την απουσία του" έλεγε ο Αριστοτέλης Ωνάσης

Ο Έλληνας Κροίσος ήταν διάσημος και για το στυλ του. Έλεγε: «Φροντίστε το σώμα σας. Να είστε όσο καλοί μπορείτε μαζί του. Μην ασχολείστε με λεπτομέρειες. Κοιτάξτε εμένα. Δεν θυμίζω Έλληνα Θεό, αλλά δεν σπατάλησα ποτέ χρόνο κλαίγοντας για τις άσχημες εκδοχές του εαυτού μου. Μην ξεχνάτε πως τα πράγματα είναι τόσο άσχημα όσο θέλεις να τα βλέπεις.»

"Δεν μπορείς να αγοράσεις το class, μπορείς όμως να αγοράσεις ανοχή για την απουσία του" έλεγε ο Αριστοτέλης Ωνάσης που με τα πρώτα δικά του χρήματα που είχε βγάλει στη Νότιο Αμερική, έτρεξε να ράψει το πρώτο του καλό double breasted σακάκι, που θα γινόταν και ένα από τα σήματα κατατεθέντα του.


Όπως όλοι οι μεγάλοι αυτοδημιούργητοι επιτυχημένοι άνδρες, ο Ωνάσης έφτιαχνε τους δικούς του νόμους για τη ζωή και φυσικά και για το στυλ. Ο Ωνάσης δεν είχε τη φυσική ομορφιά του Howard Hughes ούτε την αίγλη του Agnelli, ήταν όμως tres charmant, γενναιόδωρος, καλός συνδαιτημόνας και συζητητής, διέθετε αίσθηση του χιούμορ και μια μοναδική χαρακτηριστική άνεση που τον έκανε αγαπητό, και τον βοηθούσε να φαίνεται κομψός σε κάθε περίσταση.

Cover Photo: Getty Images/Ideal Image

SHARE THE STORY