Max Mara: H resort συλλογή εμπνέεται από τον Marco Polo και λέει «αντίο» στο Quiet Luxury

Η συλλογή παρουσιάστηκε στις στοές του Palazzo Ducale με θέα την πλατεία του Αγίου Μάρκου και βάφτηκε στην signature μπεζ - καμηλό παλέτα που χαρακτηρίζει τον οίκο Max Mara.

ΑΠΟ ΜΑΡΘΑ ΚΟΥΜΠΑΝΗ

Ενώ η ήσυχη πολυτέλεια ήταν μέχρι πρόσφατα η τάση στην οποία στρέφονταν σχεδιαστές και brands, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Max Mara, Ian Griffiths, πήρε μια τολμηρή απόφαση κάνοντας, θα λέγαμε μια μικρή επανάσταση με τη συλλογή που παρουσίασε στη Βενετία. «Η ήσυχη πολυτέλεια έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις επιδημίας που επικρατεί απόλυτη σιωπή, κανείς δεν λέει τίποτα», δήλωσε ο Griffiths πριν από την επίδειξη. «Έτσι κι αλλιώς πάντα αντιδρούσα ελαφρώς στην ιδέα της ήσυχης πολυτέλειας, επειδή δεν ξέρω πόσο ήσυχη είναι. Πόσο ήσυχο είναι να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο φορώντας από πάνω μέχρι κάτω καμηλό»;

Η συλλογή παρουσιάστηκε στις στοές του Palazzo Ducale με θέα την πλατεία του Αγίου Μάρκου και βάφτηκε στην signature μπεζ - καμηλό παλέτα που χαρακτηρίζει τον οίκο Max Mara. Την ίδια στιγμή απέκλινε από αυτό που σήμερα θεωρείται απλότητα και μινιμαλισμός. Είχε παγιέτες, πλούσιο ντραπάρισμα, ρούχα στολισμένα με μπροκάρ και λαμπερά μεταξωτά ζακάρ.

Φυσικά η επιλογή της τοποθεσίας δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Η Βενετία ένας οικισμός που χτίστηκε σε μια λιμνοθάλασσα στη βόρεια Ιταλία κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους έγινε μία από τις πιο μαγικές πόλεις του κόσμου, χάρη και στους οξυδερκείς και ευρηματικούς εμπόρους του μεσαίωνα.

Εμπνευσμένη από τον Marco Polo, ο Griffiths οργάνωσε την επίδειξη στην 700ή επέτειο του θανάτου του και ακολουθώντας τα ταξίδια του, με μια πλούσια και πολυπολιτισμική συλλογή που στοχεύει σε λίγη μαγεία. Ο Polo πέρασε 20 χρόνια στην αυλή του Kublai Khan στη Μογγολία, όπου, ακόμη και σήμερα, παράγονται τα μάλλινα είδη από καμηλό και κασμίρ, τα οποία διακινούνταν επίσης στον Δρόμο του Μεταξιού, μία δίοδο μεταφοράς κάθε είδους πολυτελούς εμπορεύματος.

Φυσικά, η συλλογή ξεκινά με καμηλό, μαύρο, λευκό και ταμπά χρώμα και παρουσιάζει μεταξωτά σε αποχρώσεις σαν αυτές που θα μπορούσε να έχει φέρει ο Polo από την Cathay (αρχαϊκό όνομα της Κίνας) ή την Κωνσταντινούπολη. Από τις «robes de chambre» μέχρι τα parkas μέσω των trenches και των tabarri, η Max Mara παρουσιάζει τα πιο αρχοντικά πανωφόρια. Υπάρχουν φορέματα για ειδικές περιστάσεις, αλλά υπάρχουν επίσης σαρωτικά spolverini, ζωηρές τουνίκ, αυστηρά ταγιέρ και κομψά all-in-one για ταξίδια και περιπέτειες. Τα υπερμεγέθη φουντάκια, τα χοντρά κορδόνια περίσφιξης, οι μεγάλες μανσέτες και οι βελούδινες φούστες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά. Το αποκορύφωμα είναι μια σειρά από headpieces εμπνευσμένα από τουρμπάνια, που έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον θρυλικό μόδιστρο Stephen Jones.

Ο βενετσιάνικος γοτθικός ρυθμός του Palazzo Ducale αποτυπώνεται και στα υφάσματα. Η Max Mara παρουσιάζει πολυτελή πλεκτά μοτίβα που συνδέονται με τον Ζωροαστρισμό, τον Ινδουισμό και την κινεζική φιλοσοφία του Γιν και του Γιανγκ. Ποιο θα ήταν καλύτερο μέρος για να παρουσιαστεί η συλλογή Resort 2025 από την πόλη στην οποία ξεκίνησαν οι πολυτελείς επιχειρήσεις, τη Βενετία;

SHARE THE STORY