5 συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια- Είναι έτοιμες σε μόλις 15′

Συμβουλευόμαστε το κορυφαίο "Taste of Home" και μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές από τις πιο νόστιμες, υγιεινές και γρήγορες συνταγές.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Οι ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά και αυτό σημαίνει πως κανείς μας δεν θέλει να ξοδεύει χρόνο όντας σε μια κουζίνα με υψηλές θερμοκρασίες, τηγάνια και ψησίματα. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να απλοποιήσουμε την διατροφή μας, να εντάξουμε συνταγές εύκολες σε θρεπτικές ουσίες και κυρίως γρήγορες.

Συμβουλευόμαστε λοιπόν το κορυφαίο «Taste of Home» και μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές από τις πιο νόστιμες και γρήγορες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ομελέτα με κατίκι Δομοκού και αβοκάντο

Σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη δοκιμάσει το αβοκάντο στην ομελέτα σου, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς. Η βουτυρένια υφή του θρεπτικού αυτού καρπού, ταιριάζει ιδανικά στην ομελέτα σου και την κάνει ακόμη πιο θρεπτική.

Μπορείς να κάνεις την ομελέτα σου στον φούρνο. Για αρχή χτυπάς τα αυγά με αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνουμε το τυρί και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή λάδι και βάζουμε την ομελέτα μας. Στη συνέχεια σκορπίζουμε ομοιόμορφα το αβοκάντο και βάζουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Ψητός λεμονάτος σολομός

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και στο Air Fryer. Για αρχή ανακάτεψε σε ένα μπολ λίγο νερό με σόγια και αλάτι. Στη συνέχεια βουτάμε το φιλέτο σολομού στο μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας αν δεν έχουμε  Air Fryer, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφού τα σκουπίσουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ ελαιόλαδο, βούτυρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού ή λάιμ, σκόρδο ψιλοκομμένο και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι η πινέλο, βάζουμε το μείγμα πάνω στο φιλέτο. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου και σερβίρουμε είτε με ρύζι, είτε κινόα, πλιγούρι ή ό,τι άλλο θελήσουμε.

Avocado toast με crème cheese

Πρόκειται για μία από τις πιο υγιεινές και γρήγορες συνταγές. Ψήνουμε μια ή δυο φέτες του τοστ και αλείφουμε καλά με ένα crème cheese της επιλογής μας. Προσθέτουμε από πάνω λίγο λιναρόσπορο, και κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες, τοποθετώντας το από πάνω. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι, αλάτι πιπέρι, πάπρικα και λίγο βασιλικό αν μας αρέσει. Για έξτρα πρωτεΐνη μπορείτε να προσθέσετε και ένα βραστό αβγό ή λίγο σολομό από πάνω.

Veggie Fajitas

Είναι μια από τις συνταγές που θα ευχαριστηθείτε, ειδικά αν τα παιδιά σας δυσκολεύονται να φάνε τα λαχανικά τους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι το οποίο έχουμε κόψει σε ροδέλες, μαζί με λάδι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε μπιφτέκι λαχανικών το οποίο έχουμε ήδη ψημένο και το ψιλοκόβουμε και αυτό σε ροδέλες. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το κύμινο, τον χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βράζουμε και λίγο ρύζι για συνοδευτικό. Ιδανικά είναι και τα βραστά φασόλια γι’ αυτή τη συνταγή. Τέλος, προσθέτουμε την σως στις πίτες μας, και βάζουμε μέσα τα υλικά της επιλογής μας όπως το μπιφτέκι λαχανικών, το ρύζι ή τα φασόλια και προσθέτουμε και λίγη πιπεριά. Για να απογειώσουμε το αποτέλεσμα, μπορείτε να διαλέξετε κόλιανδρο και φέτες λάιμ.

Πένες με γαρίδες και παρμεζάνα

Είναι μια ακόμη εύκολη συνταγή και πάμε να δούμε πώς θα απολαύσεις υπέροχες πένες αλά κρεμ με παρμεζάνα. Βάζουμε τις πένες να βράσουν για λίγα λεπτά και παράλληλα τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι. Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τις τοποθετούμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ψιλοκόβουμε μέσα κρεμμύδι και σκόρδο. Αφήνουμε να πάρουν γεύση και σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια σουρώνουμε τις πένες, τις μεταφέρουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε πιπέρι, παρμεζάνα και είμαστε έτοιμοι.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

SHARE THE STORY