Θέλουν τέχνη, αγάπη και σίγουρα μαεστρία. Τα πασχαλινά κουλουράκια δεν λείπουν ποτέ από το γιορτινό ελληνικό τραπέζι τις ημέρες του Πάσχα και γεμίζουν με τις πιο ευχάριστες μυρωδιές όλο το σπίτι.
Παρακάτω, σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για να τη δοκιμάσετε σήμερα κιόλας, όπως δημοσιεύτηκε στην Ελληνική Κουζίνα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος ψησίματος: 25′
Υλικά για 40 τμχ.
Για τα κουλουράκια
• 250 γρ. βούτυρο
• 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 1 αβγό + 1 κρόκο επιπλέον
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• Χυμό από ½ πορτοκάλι
• ¼ κ.γ. σόδα
• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ.σ. νερό
- ½ κ.γ. ζάχαρη