Τα τρία ζώδια που κάνουν gaslighting και κακοποιούν τους άλλους συναισθηματικά

Pexels

Ποια ζώδια, σύμφωνα με την αστρολογία, έχουν μια τάση παραπάνω στο να χειραγωγούν τους άλλους;

ΑΠΟ GRACE TEAM

Το gaslighting είναι μία από τις πιο συνηθισμένες τακτικές των τοξικών ατόμων, προκειμένου να χειραγωγήσουν το άτομο που θέλουν, και να πάρουν αυτό που εκείνοι επιθυμούν. Πρόκειται για μια μορφή χειραγώγησης στην ουσία, όπου ο θύτης κάνει το θύμα να αμφισβητεί την λογική του, την αντίληψη του, και την πραγματικότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα θύμα να αισθάνεται μπερδεμένο σχετικά με τα συναισθήματά του, να αδυνατεί να πάρει αποφάσεις, να νιώθει αγωνία, σύγχυση και φόβο να εκφραστεί, να νιώθει ανεπαρκής και να ζητά επιβεβαίωση από γύρω του.

Όλα αυτά οδηγούν σε μια προσωπικότητα που είναι πολύ πιο εύκολο για τον θύτη να την χειραγωγήσει και επομένως να πράξει όπως εκείνος πραγματικά θέλει, χωρίς να υπολογίζει κοντινούς του ανθρώπους.

Φράσεις που συχνά ακούγονται στο gaslighting είναι: «Εγώ ποτέ δεν το είπα αυτό. Το φαντάστηκες πάλι». «Δεν υπάρχει αυτό που λες. Δεν έχει καμία σχέση. Δεν μπαίνω σε αυτή την κουβέντα». «Θα αφήσεις αυτό το ασήμαντο πράγμα να χαλάσει τη σχέση μας;» και ας είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Σύμφωνα με την αστρολογία λοιπόν, τα παρακάτω ζώδια έχουν μια τάση παραπάνω στο να χειραγωγούν και να ασκούν τακτικές gaslighting στους άλλους:

Κριός

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως ένας Κριός είναι ένα βαθιά ανταγωνιστικό ζώδιο, και θα επιθυμήσει με κάθε τρόπο να έχει τον έλεγχο σε μια σχέση ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως θα επιβληθεί με πολύ ύπουλο τρόπο. Είναι πολύ πιθανό να σας κρίνει διαρκώς, από τον τρόπο που ντύνεστε μέχρι το τι επιλέγετε να τρώτε, μόνο και μόνο για να μπορέσει να σας επηρεάσει συναισθηματικά. Και φυσικά θα έχει τεράστια ανάγκη να έχει πάντα δίκιο, γεγονός που σημαίνει πως οποιοδήποτε επιχείρημά σας δεν θα ισχύει. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να διαλύσει τις δικές σας απόψεις και αντιλήψεις, και να σας δημιουργήσει αμφιβολίες, μόνο και μόνο για να προσέχει κάθε σας κίνηση και να σας ελέγχει καλύτερα.

Λέων

Ένας Λέων θέλει διαρκώς να είναι στο επίκεντρο, και αυτό σημαίνει πως άνετα θα μπορούσε να σας απομονώσει από δικούς σας ανθρώπους, για να έχει πλήρως τον έλεγχο. Ο Λέων θέλει να δείτε τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, και αν δεν το κάνετε, ετοιμαστείτε να σας γεμίσει με τύψεις. Ένας Λέων θα σας κάνει να νιώσετε πως δεν κάνετε τίποτα σωστά, και θα σας καθοδηγήσει εκείνος σχετικά με το τι είναι σωστό και τι όχι. Γενικότερα οι Λέοντες είναι ζώδια που δεν μπορούν εύκολα να δεχτούν κάτι διαφορετικό παρά μόνο τον εαυτό τους.

Σκορπιός

Για τους Σκορπιούς δεν υπάρχει σωστός τρόπος, παρά μόνο τοξικότητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας υποβιβάσουν και θα σας υποβαθμίζουν, μόνο και μόνο για να νιώσουν εκείνοι ανώτεροι και καλύτεροι. Θα σας κάνουν να πιστέψετε πως μόνο η δική τους πραγματικότητα είναι η σωστή και δεν μπορούν να δεχτούν εύκολα κάτι διαφορετικό. Είναι επίσης ιδιαίτερα έξυπνα ζώδια και γνωρίζουν πολύ καλά πως να ψυχολογούν τον απέναντί τους. Θα σας πουν όλα αυτά που θέλετε να ακούσετε, και θα δημιουργήσουν μια πολύ έντονη σύνδεση, μόνο και μόνο για να μπορούν να σας χειρίζονται καλύτερα. Αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν, θα σας κάνουν να νιώσετε ανασφαλής και μπερδεμένη.

Εάν νομίζετε πως έχετε πέσει κι εσείς θύμα gaslighting, καλό είναι να γνωρίζετε τα 3 κύρια είδη κακοποίησης σε μια σχέση για να μπορέσετε να προστατευτείτε κατάλληλα.

SHARE THE STORY