Μαρίνα Λεόν: Στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς η νέα της έκθεση ζωγραφικής με επίκεντρο τη γυναίκα

“Μια νύχτα στην Όπερα”, ανάμεσα στις μυστηριώδεις γυναίκες της Μαρίνας Λεόν, στο foyer του θεάτρου Παλλάς.

ΑΠΟ ΑΓΑΘΗ ΠΑΛΗΟΓΕΩΡΓΟΥ

Με την έκθεσή της “A night at the opera” η ζωγράφος Μαρίνα Λεόν παρουσιάζει 23 έργα διαφορετικών διαστάσεων με επίκεντρο την γυναίκα. Χρώματα, συναισθήματα και μουσικές αναμιγνύονται στην παλέτα της ζωής και μας διηγούνται πολύχρωμες ιστορίες. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 14 Απριλίου και λαμβάνει χώρα στο foyer του θεάτρου Παλλάς.

Μιλώντας για την γεμάτη ζωντάνια και χαρούμενα χρώματα ζωγραφική της Μαρίνας Λεόν, ο θεατρικός συγγραφέας και πεζογράφος Γιώργος Μανιώτης αναφέρει:

“Η ευδαιμονία των ανθέων παγιδεύει τις γυναίκες. Στην αρχή μια τέτοια ζωή μοιάζει με όνειρο. Ένα όνειρο γεμάτο άνεση και πολυτέλεια που σε μεθά με τις ευωδιές του και σφραγίζει το νου και την ψυχή με τα λαμπερά του χρώματα. Καθώς όμως ο χρόνος περνά, οι ανθοδέσμες που εστόλιζαν μια ναρκωμένη φαντασία εγκαθίστανται στις κεφαλές και αρχίζουν σιγά σιγά να σβήνουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων και όλες τις αισθήσεις. Σφραγίζουν με τα ροδοπέταλα τα μάτια, κλείνουν με σκληρά φυλλώματα τις μύτες, με κρίνα και κισσούς τα ώτα, αφήνοντας ελεύθερα τα χείλια μονάχα για να φιλούν τους συντρόφους και ευεργέτες…”.

Λίγα λόγια για τη ζωγράφο

Η Μαρίνα Λεόν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη. Αφού τελείωσε τις σπουδές της στο σχέδιο μόδας στο έγκριτο F.I.T New York, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου διέπρεψε ως επικεφαλής σχεδιάστρια για μερικές από τις πιο γνωστές Ελληνικές  εταιρείες μόδας. Για ένα μεγάλο διάστημα αφιερώθηκε στην μητρότητα και άρχισε να εξερευνά τον κόσμο της ζωγραφικής, σπουδάζοντας δίπλα σε κορυφαίους και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ έχει εκθέσει σε σημαντικές γκαλερί και αίθουσες τέχνης.

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γούνας

*Κεντρική φωτογραφία: Studio Kominis Photography

SHARE THE STORY