Η Μελίνα Κόντη συστήνεται στο GRACE και μοιράζεται μαζί μας τα σχέδιά της για το μέλλον.

ΑΠΟ ΕΛΕΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ (D-TALES) VIDEO ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΤΣΕΤΗΣ FASHION CREATIVE DIRECTOR ΕΛΕΝΑ ΜΑΚΡΗ FASHION EDITOR ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΓΚΩΝΑΚΗ, ΠΕΝΝΥ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΒΟΗΘΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΛΚΟΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΦΡΕΝΤΥ ΚΑΛΟΜΠΡΑΤΣΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΖΟΑΝΝΑ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Την αγαπήσαμε ιδιαίτερα μέσα από τον επιτυχημένο ρόλο της στη «Γη της ελιάς» και είναι μια ηθοποιός γεμάτη όρεξη, πάθος και ενθουσιασμό για τη ζωή και τη δουλειά της. Η Μελίνα Κόντη συστήνεται στο GRACE και μοιράζεται μαζί μας τα σχέδιά της για το μέλλον.

Από το χορό και τη δημοσιογραφία, πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική; Ήταν όνειρο ζωής;

Με τη δημοσιογραφία δεν ασχολήθηκα ποτέ ουσιαστικά αφότου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο. Εξαρχής αποτελούσε μια εναλλακτική σε περίπτωση που δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα με το χορό. Είχα ήδη αρχίσει να εργάζομαι ως χορεύτρια από τα 18 μου και, τελικά, εξελίχθηκε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι μπορούσα να φανταστώ, οπότε δεν χρειάστηκε να αξιοποιήσω επαγγελματικά το πτυχίο μου. Είμαι πολύ χαρούμενη ωστόσο που πήγα στο πανεπιστήμιο γιατί όσα έμαθα και διάβασα κατά τη φοίτησή μου με καλλιέργησαν ως άνθρωπο. Στην πορεία μου ως χορεύτριας, εργάστηκα και σε θεατρικές παραστάσεις. Κάπως έτσι άρχισα να συνειδητοποιώ ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική. Υπήρξαν και κάποιοι ηθοποιοί στις συνεργασίες μου που με παρακίνησαν να το κάνω, παρόλο που δεν τους είχα εκφράσει αυτή την επιθυμία μου, γεγονός που με έκανε να το σκεφτώ πιο σοβαρά. Εντέλει, το αποφάσισα το 2019, έδωσα εξετάσεις και μπήκα στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Δεν ήταν λοιπόν όνειρο ζωής γιατί ήθελα να γίνω χορεύτρια, κάτι που πραγματοποιήθηκε. Σίγουρα, όμως, είναι όνειρο ζωής τώρα, ανυπομονώ για όσα ακολουθήσουν στην πορεία μου ως ηθοποιού.

Έχει αλλάξει η ζωή σας μετά την τηλεόραση;

Η τηλεόραση εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό μέσο επικοινωνίας κι εγώ είχα την τύχη να παίξω σε μια σειρά που έχει μεγάλη απήχηση και έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. Επομένως, η ζωή μου έχει αλλάξει ως προς το ότι με ξέρουν πολλοί άνθρωποι που εγώ δεν ξέρω. Ωστόσο, πέρα από το ότι με σταματούν στο δρόμο ή μου στέλνουν μηνύματα στα social media, δεν θεωρώ ότι έχει αλλάξει κάτι άλλο. Είναι ευτυχές για μένα το ότι ο κόσμος θέλει να με γνωρίσει και να μου μιλήσει επειδή εκτιμά τη δουλειά μου.

Θεωρείτε ότι έχει προκλήσεις το να είσαι ηθοποιός στη χώρα μας σήμερα;

Βέβαια! Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις δουλειά βγαίνοντας από μια δραματική σχολή, οι ακροάσεις που γίνονται δεν είναι πολλές δυστυχώς, κι έτσι δεν δίνονται πολλές ευκαιρίες. Επίσης, δεν είναι μια σταθερή δουλειά, είναι συνεχώς projects με ορισμένη χρονική διάρκεια. Οπότε, το πιο πιθανό είναι ότι θα μένεις άνεργος μια-δυο φορές το χρόνο, από τη μία δουλειά στην άλλη. Κι ενώ αυτή η συνεχής εναλλαγή είναι πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα, είναι ταυτόχρονα αγχωτικό το ότι είσαι μόνιμα στην αναζήτηση της επόμενης εργασίας. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς μας όμως. Το να είσαι ηθοποιός στην Ελλάδα έχει πολλές προκλήσεις και είναι δύσκολο να φτάσεις στο σημείο να βιοπορίζεσαι από αυτό. Πιστεύω ότι για να αντέξει κάποιος, πρέπει να έχει βαθιά αγάπη, πίστη και αφοσίωση στην τέχνη του. Από εκεί και πέρα, είναι και θέμα συγκυριών.

Συνεχίζετε να ασχολείστε με το χορό; Οι κινήσεις σάς έχουν βοηθήσει να ανακαλύψετε τα μη λεκτικά σήματα στην επικοινωνία σας με τους άλλους;

Συνεχίζω και θα συνεχίζω να ασχολούμαι με το χορό γιατί, όπως έχω πει ξανά, έτσι έχω μάθει να υπάρχω. Χορεύω από 4 χρονών, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς χορό. Στο διάστημα στο οποίο είμαι ηθοποιός και δεν είναι η δουλειά μου να χορεύω κάθε μέρα, επαναδιαπίστωσα ότι ο χορός είναι η ψυχοθεραπεία μου. Η ενασχόληση με αυτόν προσφέρει μια ουσιαστική επαφή αρχικά με το δικό σου σώμα και στη συνέχεια με των άλλων, κι αυτό σίγουρα καλλιεργεί την αντιληπτικότητα στα μη λεκτικά σήματα επικοινωνίας. Ωστόσο θα πω ότι αυτό το εργαλείο το συνειδητοποίησα περισσότερο ως ηθοποιός επειδή άρχισα να παρατηρώ εσκεμμένα τη μη λεκτική συμπεριφορά των άλλων.

Ποια είναι η σχέση σας με τα social media και πώς έχετε επιλέξει να τα χρησιμοποιείτε;

Θα έλεγα ότι είμαι αρκετά ενεργός στα social media, είναι το ρεύμα της εποχής μας, το οποίο συνειδητά ακολουθώ. Θυμάμαι ότι στην αρχή έψαχνα τον τρόπο με τον οποίο θα τα χρησιμοποιώ γιατί είναι το προφίλ που παρουσιάζω στον κόσμο και ήθελα να με εκφράζει και να είναι ειλικρινές. Πιστεύω πως το έχω καταφέρει. Στο TikTok κατά βάση χορεύω και στο Instagram μοιράζομαι πιο πολύ στιγμές, σκέψεις ή εικόνες που θέλω να συλλέξω σαν ημερολόγιο. Πρόσφατα, ωστόσο, αντιλήφθηκα ότι αφιέρωνα στα social media περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα ήθελα μέσα στη μέρα μου και έχω περιορίσει τη χρήση τους στο βαθμό που θεωρώ ότι χρειάζεται και καθόλου παραπάνω. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναπτύξει πλέον ένα μικρό ή μεγάλο εθισμό με το κινητό και τα social media, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί και να ελαττωθεί στο μέλλον.

Είναι ευτυχές για μένα το ότι ο κόσμος θέλει να με γνωρίσει και να μου μιλήσει επειδή εκτιμά τη δουλειά μου.

Τι σημαίνει για σας χάρη; Θεωρείτε ότι είναι ένα απαραίτητο στοιχείο πίσω από κάθε σας κίνηση στην καθημερινότητα και, κυρίως, τη δουλειά σας;

Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μου η χάρη είναι ταυτισμένη με την κίνηση. Χάρη για μένα έχει κάποιος, κάποια ή κάτι που μου δημιουργεί αίσθημα ευχαρίστησης, θαυμασμού, ομορφιάς και απλότητας ενώ κινείται. Ως χορεύτρια, είναι κάτι που συνοδεύει σε ένα βαθμό τις κινήσεις μου στην καθημερινότητά μου, παρόλο που είμαι και αδέξια πολλές φορές. Η μητέρα μου πάντα αναρωτιόταν πώς μπορούν να συνυπάρχουν αυτά τα τόσο αντίθετα χαρακτηριστικά μέσα μου. Κι όμως συνυπάρχουν. Στη δουλειά μου, όμως –και εννοώ ως ηθοποιού–, η χάρη είναι απαραίτητο στοιχείο μόνο αν υπηρετεί το χαρακτήρα και τη συνθήκη.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Θα μου άρεσε να κάνω θέατρο, αυτό είναι που μου έχει λείψει και ονειρεύομαι περισσότερο. Αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα ήθελα στο μέλλον να υποδυθώ και ένα ρόλο που να συνδυάζει την υποκριτική με το χορό. Εύχομαι, παρά τις προκλήσεις που ανέφερα, να μπορώ να κάνω αυτήν τη δουλειά ασταμάτητα γιατί την αγαπώ πραγματικά.

SHARE THE STORY