Η Μαρίλια Μητρούση στο Grace: «Η οικογένεια παίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς διαμορφώνεται η ίδια η κοινωνία»

Φόρεμα από μεταξωτό κρεπ ντεσίν διακοσμημένο με καθρέφτες DIMITRIS PETROU.

Έχει την υποκριτική στο DNA της αφού έχει μεγαλώσει με δύο γονείς ηθοποιούς. Δεν επαναπαύεται όμως στις δάφνες της οικογένειάς της και βάζει κάθε φορά ακόμα πιο ψηλά τον πήχη.

ΑΠΟ ΜΑΡΘΑ ΚΟΥΜΠΑΝΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ (D-TALES) ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΤΣΕΤΗΣ FASHION CREATIVE DIRECTOR ΕΛΕΝΑ ΜΑΚΡΗ FASHION EDITORS ΠΕΝΝΥ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΓΚΩΝΑΚΗ ΒΟΗΘΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΛΚΟΣ ΒΟΗΘΟΙ STYLING ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ, ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΑΓΔΑΤΟΓΛΟΥ

Υπήρξε κάποια συγκεκριμένη στιγμή που συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με την υποκριτική ή αυτό ήρθε εντελώς φυσικά και αβίαστα καθώς μεγαλώνατε σε μια οικογένεια ηθοποιών;

Για μένα το γεγονός ότι οι γονείς μου είναι ηθοποιοί έπαιξε εντελώς αντίστροφο ρόλο. Δεν ήθελα να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα φοβούμενη τη σύγκριση, αλλά και βλέποντας από μέσα τις δυσκολίες της δουλειάς. Προτιμούσα να ασχοληθώ με το τραγούδι και τη μουσική. Άλλωστε είμαι απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Έχω πτυχίο φωνητικής, είμαι τραγουδίστρια, έτσι ξεκίνησα. Το θέατρο ήρθε στη ζωή μου χάρη σε μια υπόγεια προσπάθεια του πατέρα μου, με τη Μιμή Ντενίση να με καλεί για ένα μικρό ρόλο. Ξύπνησε όμως την υποσυνείδητη αγάπη μου για το θέατρο και με έκανε να παρακολουθήσω στη συνέχεια μαθήματα και να αποφοιτήσω από δραματική σχολή.

«Σμύρνη μου αγαπημένη», «Ο παράδεισος των κυριών», «στοργή»… Σε πολύ μικρή ηλικία έχετε ήδη συμμετάσχει σε μερικές πολύ δυνατές παραγωγές. Πώς αισθάνεστε για αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι τόσο μικρή, άλλοι άνθρωποι έχουν κάνει περισσότερα από μένα, εγώ προσπαθώ να βάζω τον πήχη ψηλά και να δουλεύω σκληρά. Αισθάνομαι υπερήφανη γιατί δεν μου δόθηκε τίποτα εύκολα, για ό,τι έχω πετύχει μέχρι στιγμής έχω κοπιάσει πολύ.

Η οικογένεια παίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς διαμορφώνεται η ίδια η κοινωνία. Η αγάπη που παίρνει ένα παιδί από τους γονείς του και η συμπεριφορά που αναπτύσσει είναι αυτές που θα φέρει αργότερα στην κοινωνία στην οποία θα ενσωματωθεί.

Ποια από τις μέχρι σήμερα δουλειές σας ξεχωρίζετε και γιατί;

Η «στοργή» έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά, είχα έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και την τύχη να δουλέψω με τη Μαρία Ναυπλιώτου και την Ευδοκία Ρουμελιώτη, δύο γυναίκες που ξεχωρίζω και θαυμάζω πολύ.

Ποια είναι η σχέση σας με τη Μιμή Ντενίση;

Η Μιμή Ντενίση με έβγαλε στο θέατρο και φέτος με εμπιστεύτηκε δίνοντάς μου πρώτο ρόλο σε ένα τόσο σπουδαίο θεατρικό όπως το «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη», στο ίδιο έργο όπου είχα πάρει ένα μικρό ρόλο όταν πρωτοξεκίνησα. Τι να πω για αυτήν τη γυναίκα! Είναι υπόδειγμα στη δουλειά της, είμαστε οικογένεια, την αγαπώ, την εκτιμώ απεριόριστα και την ευχαριστώ για όλα.

Έχετε ήδη μιλήσει για τη σημασία της οικογένειας στη ζωή σας. Πόσο μεγάλος είναι ο ρόλος της, ιδίως στις εποχές έντονης βίας που διανύουμε;

Πιστεύω ότι η οικογένεια παίζει τον πρώτο και τον καθοριστικό ρόλο στο πώς διαμορφώνεται η ίδια η κοινωνία. Η αγάπη που παίρνει ένα παιδί από τους γονείς του και η συμπεριφορά που αναπτύσσει είναι αυτές που θα φέρει αργότερα στην κοινωνία στην οποία θα ενσωματωθεί. Η έντονη βία είναι αποτέλεσμα και των συμπλεγμάτων που έχουν κάποιοι γονείς. Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος γονιός, αλλά οφείλει να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος για τον άνθρωπο που έφερε στον κόσμο. Είναι μεγάλη ευθύνη η γονεϊκότητα.

Πόσο χρόνο από την καθημερινότητά σας αφιερώνετε στα social media; Eίναι ένα αναγκαίο εργαλείο για τους ανθρώπους του χώρου σας;

Ασχολούμαι αρκετά με τα social media, αφιερώνω χρόνο μέσα στη μέρα, κυρίως για να χαλαρώσω. Ωστόσο θέλω να ασχοληθώ και επαγγελματικά, χωρίς βέβαια να ξεφεύγω από το αντικείμενό μου. Περισσότερο περιεχόμενο δημοσιεύω στο Instagram και όχι στο TikTok. Στο TikTok συνήθως μπαίνω και χαζεύω – απαιτεί πολύ χρόνο για να παράγεις περιεχόμενο. Θεωρώ δύσκολη τη δουλειά του content creator, όμως είναι μια δουλειά που, αν την κάνεις, πρέπει να την αγαπάς. Κι αν βγάζεις χρήματα από αυτό που αγαπάς, είσαι τυχερός – όπως εμείς οι ηθοποιοί. Φυσικά και πιστεύω ότι τα social media είναι ένα αναγκαίο εργαλείο. Εκπροσωπούν τη νέα γενιά –όχι τη δική μου, μία γενιά μετά από μένα– που απορρίπτει την τηλεόραση και αγαπά το YouTube. Δεν πρέπει όμως να ισοπεδώνονται όλα, πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο.

Η χάρη είναι η γοητεία και η αυτοπεποίθηση που κάνουν κάθε γυναίκα μοναδική.

Θυμάστε να έχετε δεχθεί κάποιο αρνητικό σχόλιο στα social media; Πώς το διαχειριστήκατε;

Όταν επιδοκίμασα με μια ανάρτησή μου το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μοιράστηκα μια φωτογραφία των γονιών μου και τους ευχαρίστησα που με μεγάλωσαν με ελευθερία, χωρίς ρατσισμό και με απόλυτη αποδοχή. Τότε δέχθηκα πολλά αρνητικά και υβριστικά σχόλια. Επιστρέφω λοιπόν στο ερώτημα για το κατά πόσον παίζει ρόλο η οικογένεια στα φαινόμενα βίας. Οι γονείς μου με έμαθαν να αποδέχομαι τους ανθρώπους γύρω μου ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικής ταυτότητας, φυλής ή θρησκείας και φυσικά να απορρίπτω τη βία. Γι’ αυτό, έχω μάθει και να μην επηρεάζομαι από αρνητικά σχόλια τα οποία έχουν στόχο να με βλάψουν και όχι να με βοηθήσουν να εξελιχθώ.

Τι είναι για σας grace; Η ομορφιά είναι χάρη;

Η ομορφιά είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας, είναι το εσωτερικό φως που αντανακλάται στα μάτια μας, τα γεμάτα ζεστασιά και αγάπη βλέμματα. Η χάρη είναι η γοητεία και η αυτοπεποίθηση που κάνουν κάθε γυναίκα μοναδική.

Ποιοι είναι oι στόχοι σας για το μέλλον;

Θέλω να ζω από τη δουλειά μου. Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, ειδικά για το δικό μας κλάδο και τις εποχές που ζούμε. Ένας βασικός στόχος είναι να εξελίσσομαι επαγγελματικά και να είμαι ενεργός τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο. Ένας άλλος σημαντικός στόχος είναι να εξελίσσομαι και ως άνθρωπος γιατί η αυτοβελτίωση προσφέρει γαλήνη. Και βέβαια, η καλή υγεία, που είναι πάνω απ’ όλα.

*Ευχαριστούμε το Island Athens Riviera για τη φιλοξενία.

SHARE THE STORY