Ο Haider Ackermann ορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής της Canada Goose

Ο αγαπημένος σχεδιαστής της Tilda Swinton και του Timothée Chalamet, σε νέα θέση.

ΑΠΟ ΜΑΡΘΑ ΚΟΥΜΠΑΝΗ

Το πρωί της Τετάρτης, η Canada Goose ανακοίνωσε τον Haider Ackermann ως τον πρώτο της δημιουργικό διευθυντή.

«Αυτό που με τράβηξε στην Canada Goose δεν είναι μόνο ο τρόπος με τον οποίο δημιούργησε μια κατηγορία, αλλά και η αυθεντική φήμη της και η επιθυμία της να παραμείνει προσηλωμένη στον σκοπό της», ανέφερε ο γεννημένος στην Κολομβία Γάλλος σχεδιαστής, σε δήλωσή του. «Ο αντίκτυπος που έχει αυτή η μάρκα στον κόσμο γύρω μας είναι ουσιαστικός και εμπνευσμένος».

Πρόκειται για έναν εντελώς νέο ρόλο στο brand. Ο Ackermann θα εργάζεται από το Παρίσι και θα αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο Dani Reiss. Η πρώτη του συλλογή αναμένεται να φτάσει αυτό το φθινόπωρο, αλλά η Canada Goose κυκλοφόρησε ένα φούτερ limited edition φούτερ και μια καμπάνια φωτογραφημένη από τον Willy Vanderperre με πρωταγωνίστρια την Jane Fonda για την υποστήριξη της Polar Bears International για να γιορτάσει τον διορισμό του.

Ο Ackermann είναι μια σημαντική προσωπικότητα της μόδας. Εκτός από το να διευθύνει το brand του, ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Berluti και υπηρέτησε ως guest couturier για τον Jean Paul Gaultier το 2023. Είναι ο αγαπημένος σχεδιαστής stars όπως η Tilda Swinton και ο Timothée Chalamet, υπεύθυνος για μερικές από τις πιο viral fashion moments (θυμάστε το εξώπλατο κατακόκκινο look του Chalamet στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας; Custom Haider Ackermann). Είναι επίσης γνωστός για τους πειραματισμούς και τις συνεργασίες με μια σειρά από brands, από high-end όπως ο JPG Haute Couture έως άλλα πιο mass όπως η Fila.

«Όταν πρόκειται για το πάντρεμα της δεξιοτεχνίας και της ομορφιάς, δεν υπάρχει κανένας πιο κατάλληλος από τον Ackermann», δήλωσε ο Reiss σε δήλωσή του. «Με την ξεχωριστή ικανότητά του να αξιοποιεί την ενέργεια και το δυναμικό της αυθεντικής κληρονομιάς μας, ανυπομονώ να δω τον αντίκτυπό του στα σχέδιά μας».

Η Canada Goose είχε πάντα ισχυρά ερείσματα στο χώρο της μόδας. Αν και είναι ίσως πιο γνωστή εμπορικά, έχει συνεργαστεί με σχεδιαστές όπως η Kidsuper, η Hillary Taymour και η Angel Chen της Collina Strada, καθώς και με το brand OVO του Drake και την Supreme.

Με την προσθήκη αυτού του νέου ρόλου, η Canada Goose ενισχύει την αξιοπιστία της στον κλάδο – κάτι που είδαμε να κάνουν και οι ανταγωνιστές της τα τελευταία χρόνια, όπως η Moncler με τις συλλογές Genius και η The North Face με τις συνεργασίες με σχεδιαστές.

SHARE THE STORY