Ο βασιλιάς Κάρολος αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την μάχη με τον καρκίνο: «Έχασα τη γεύση μου»

Όσα εξομολογήθηκε ο βασιλιάς.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε μια σειρά από συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του και την μάχη του με τον καρκίνο. Ο 75χρονος μονάρχης αποκάλυψε ότι «έχασε την αίσθηση της γεύσης» σε μία συναισθηματικά φορτισμένη συζήτηση με βετεράνο στρατιωτικό καθώς υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία για καρκίνο των όρχεων.

Ειδικότερα, ο Κάρολος μιλούσε στον βετεράνο του βρετανικού στρατού Aaron Mapplebeck, σε επίσκεψή του στο Army Flying Museum στο Middle Wallop του Hampshire. Ο Mapplebeck είπε ότι υποβλήθηκε πέρσι σε χημειοθεραπεία για καρκίνο των όρχεων και ότι έχασε την αίσθηση της γεύσης – και ο βασιλιάς αποκάλυψε ότι αυτό συνέβη και στον ίδιο.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει λεπτομέρειες για τη θεραπεία του βασιλιά, με τους βασιλικούς αξιωματούχους να λένε μέχρι στιγμής μόνο ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για μια μη γνωστή μορφή καρκίνου.

Νωρίτερα, ο Κάρολος έφτασε με ελικόπτερο για μια ειδική τελετή με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, όπου παρέδωσε επίσημα τη διοίκηση του πρώην συντάγματος του πρίγκιπα Harry.

Ο μονάρχης απένειμε στον διάδοχό του τη διάσημη θέση του αρχισυνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού στο Κέντρο Αεροπορίας Στρατού στο Middle Wallop του Hampshire.

Ο William θα εκπροσωπήσει την αεροπορική πτέρυγα του στρατού, συμπεριλαμβανομένης της πρώην μονάδας του αδελφού του – 662 Μοίρα.

Ο Harry υπηρέτησε στο σύνταγμα ως πιλότος ελικοπτέρου Apache στο Αφγανιστάν και ευρέως πιστεύεται ότι θα αναλάμβανε τον ρόλο αυτό, μέχρι που πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από τη βασιλική ζωή το 2020.

Ο Κάρολος έλαβε άδεια από τους γιατρούς του να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα τον περασμένο μήνα και τις τελευταίες εβδομάδες ήταν παρών σε διάφορες εκδηλώσεις.

Αναμένεται επίσης να πραγματοποιήσει αύριο την πρώτη του μεγάλη ενθρόνιση από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο βασιλιάς θα χρίσει ιππότη τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι για τον καθοριστικό ρόλο του στη στέψη τον περασμένο Μάιο και θα χρίσει Dame την best seller συγγραφέα Jilly Cooper.

Θα είναι η πρώτη τελετή ενθρόνισης που θα πραγματοποιήσει ο βασιλιάς εδώ και πέντε μήνες, ενώ η τελευταία του τελετή πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου, έναν μήνα πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο για θεραπεία στον προστάτη του.

SHARE THE STORY