Ζήσαμε αποκλειστικά 24 ώρες μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Τάιλερ ΜακΜπεθ (εννοείται ήταν και η Φάρλι)

Ακολουθώντας κάθε βήµα του, συνειδητοποιεί κάποιος αβίαστα πως ένας πολιτικός τελικά πρέπει να έχει στη στόφα του –εκτός από πολλά άλλα που ήδη γνωρίζουµε ότι απαιτούνται– αγάπη για την πατρίδα του, λαχτάρα και όρεξη για πράξεις και απέχθεια στην άσκοπη φλυαρία. Αυτός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που εγώ γνώρισα µέσα σε µία µέρα.

ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΗ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΡΑΚΗΣ

Το πρωί μιας Μαγιάτικης Παρασκευής, βρέθηκα για το περιοδικό Grace, να πίνω τον πρώτο καφέ της ημέρας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και το σύζυγό του, Τάιλερ ΜακMπεθ, σε ένα ήσυχο συνοικιακό café στο Κουκάκι υπό το βλέμμα της τετράποδης Φάρλι. Ομολογώ ότι γοητεύτηκα αστραπιαία από την αμεσότητα και την απλότητα που χαρακτηρίζουν το ζευγάρι.

Άκρως οικείοι και οι δύο, ξεδίπλωσαν με πολύ χαμόγελο –παρότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς το πρωί και ήμαστε όλοι ελαφρώς νυσταγμένοι– στιγμές ενός 24ώρου τους μαζί μου.

Και, ναι, μαζί μου ήπιαν καφέ, μαζί πήγαμε βόλτα τη Φάρλι –η οποία ενθουσιαζόταν σαν κουτάβι στη θέα λιχουδιών– και μαζί ζήσαμε στον φακό του Grace, την καθημερινότητα του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του συζύγου του, που τον ακολουθεί διακριτικά σχεδόν σε κάθε του βήμα.

Aναζητώ τη γαλήνη του σπιτιού μου, τον Τάιλερ και τη Φάρλι. Είναι το καύσιµο για να συνεχίσω τη σκληρή –αρκετές φορές– καθηµερινότητα του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δεν σας κρύβω ότι βίωσα έντονα το τι σημαίνει να επιτυγχάνεις καθημερινά και να συνδυάζεις την προσωπική σου ζωή με υψηλές ευθύνες δίχως να προσποιείσαι λεπτό. Μπορεί λοιπόν κάποιοι να αναρωτιούνται ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που έχει ταράξει εδώ και λίγο καιρό τα νερά της εγχώριας πολιτικής σκηνής, αλλά εγώ γνώρισα έναν άνθρωπο που, εκτός από νέος και ευειδής, είναι φιλικός με όλο τον κόσμο, αδιάκοπα χαμογελαστός, μοντέρνος, ευθύς, με δίψα να αφουγκραστεί κάθε πολίτη και τις ανάγκες του και, πρωτίστως, γεμάτος όρεξη να αλλάξει στερεότυπα και δεδομένα που θεωρεί ότι κρατούν την Ελλάδα μας στάσιμη.

«Αφήστε όλους τους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους. Δεν είναι άποψη, είναι η ζωή τους. Αν απελευθερωθεί κάθε άνθρωπος, θα ζήσουμε πιο αρμονικά.

Στη συνέντευξη του Grace μεταξύ άλλων, μοιράστηκε μαζί μου τις σκέψεις του για την πολιτική κατάσταση της χώρας, τα όνειρα που κάνει γι' αυτή ενώ ήταν εμφανής η επιθυμία του να αλλάξει δραστικά πολλά πράγματα που απασχολούν τους πολίτες σήμερα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Aν αύριο ήµουν πρωθυπουργός, η πρώτη ριζική αλλαγή θα ήταν η ενσυναίσθηση. Για µας οι άνθρωποι είναι ψυχές, όχι αριθµοί».

Στο πλευρό του, αδιάκοπα βρίσκεται ο Τάιλερ ΜακΜπεθ, ο οποίος δεν σταματά να κρύβει την αγάπη του για την Ελλάδα, την προσμονή του για τον γάμο τους τον Αύγουστο στην Κρήτη αλλά και την προσπάθειά του να μάθει άμεσα άπταιστα ελληνικά.

*Διαβάστε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη αυτή την Κυριακή στις 16/6 στο περιοδικό Grace, που κυκλοφορεί με «Το Βήμα της Κυριακής», αλλά και στο grace.gr.

SHARE THE STORY