Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Camilla φτάνουν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου για τα βραβεία OBE

Το καθιερωμένο έθιμο του παλατιού για την υπηρεσία αφιέρωσης στο Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Ο Βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε ξανά στα δημόσια βασιλικά του καθήκοντα από τις 30 Απριλίου όπου εμφανίστηκε στο πανεπιστημιακό αντικαρκινικό νοσοκομείο Macmillan Cancer Centre στο κέντρο του Λονδίνου. Ο ίδιος διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο και έκτοτε είχε αποσυρθεί για λίγο από τη δημόσια ζωή.

Τώρα όμως, έχουμε μια ακόμη εμφάνισή του παρέα με την Καμίλα. Συγκεκριμένα, το βασιλικό ζεύγος έφτασε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου για μια υπηρεσία αφιέρωσης για το Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Μαζί τους συμμετείχαν σχεδόν 2.000 μέλη για να παραδώσουν τα βραβεία Orders, και μετάλλια όπως το CBE, OBE, MBE και το British Empire Medals. Προσκεκλημένοι ήταν επίσης και πολλοί ιππότες του παλατιού.

Στις λήψεις που κυκλοφόρησαν πριν από λίγο, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα απαθανατίστηκαν φορώντας μακριές ροζ ρόμπες με χρυσές λεπτομέρειες καθώς ανέβαιναν τις σκάλες του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου.

Τα τελετουργικά βραβεία καθιερώθηκαν από τον Βασιλιά Γεώργιο Ε’ το 1917 για να αναγνωρίσουν την εξαιρετική συνεισφορά των ανθρώπων στην πολεμική προσπάθεια.

Τα βραβεία OBE πραγματοποιούνται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του πρώτου πορτρέτου του Καρόλου, ως βασιλιά. Ο Βασιλιάς εθεάθη στο πορτρέτο να φορά τη στολή των Φρουρών της Ουαλίας στην εικόνα του καλλιτέχνη Jonathan Yeo.

Τέλος να σημειωθεί πως τη Δευτέρα, ο Βασιλιάς παρέδωσε επίσημα τον ρόλο του Συνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού στον πρίγκιπά του Γουίλιαμ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη βάση του στο Middle Wallop.

Πηγή φωτογραφίας: Getty Ideal Images 

SHARE THE STORY