Mπορεί το “One Day” να σε καταστρέφει συναισθηματικά αλλά απογείωσε τις φετινές κρατήσεις στην Πάρο

Χάρη στο "One Day", οι κρατήσεις στο νησί της Πάρου αυξήθηκαν κατά 32% μετά την προβολή της επιτυχημένης σειράς.

ΑΠΟ ΤΟΝΙΑ ΤΖΑΦΕΡΗ

Είναι από αυτές τις σειρές που μπορείς να τις τελειώσεις μέσα σε μια ημέρα. Μια μελαγχολική Κυριακή, που νιώθεις το σώμα και το μυαλό σου ανενεργό και παραιτημένο.

Στην αρχή, είδαμε το “One Day” να συζητιέται στο TikTok, ως τη «σειρά που δεν πρέπει να δεις, αν δεν θέλεις να πλαντάξεις στο κλάμα». Καλή αντίστροφη ψυχολογία, για να σε κάνει τελικά να το δεις. Μετά το είδαμε να στριμάρει πρώτο – πρώτο στο Netflix, και κάπου εκεί τελικά λυγίζεις και πατάς το play.

Υπέροχες εικόνες, καλαίσθητα πλάνα και γοητευτικοί ηθοποιοί κυριαρχούν. Το σενάριο εξιστορεί τον έρωτα ανάμεσα σε δυο νεαρούς, που ξεκινούν ως φίλοι διανύοντας μαζί την πορεία της ζωής τους. Η γνωριμία τους ξεκινά στις 15 Ιουλίου του 1988. Άλλοτε οι δρόμοι τους χωρίζουν, αφού είναι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες από διαφορετικά περιβάλλοντα. Άλλοτε όμως, κάτι τους φέρνει κοντά.

Το “Οne Day” είναι από αυτές τις ιστορίες που άνετα θα μπορούσαν να συμβούν και στη σύγχρονη, πραγματική και καθημερινή ζωή. Θα μπορούσε να ζήσει την ιστορία που παρακολουθούμε ο οποιοσδήποτε. Γι’ αυτό ίσως να υπάρχει και τόσο μεγάλη ταύτιση και συναισθηματικό δέσιμο, το οποίο έρχεται στο τέλος να μας σοκάρει.

Η ιστορία εκτυλίσσεται ομαλά σχεδόν σε όλα τα επεισόδια -συνολικά η σειρά έχει 14. Μέχρι που έρχεται το 14ο με ένα τέλος, που λίγοι είχαν προβλέψει. Θεωρήθηκε ως η σειρά που μπορεί να σε «καταστρέψει συναισθηματικά», ενώ να σημειωθεί πως υπάρχει και βιβλίο, αλλά και ταινία.

Το βιβλίο “One Day” του David Nicholls ήρθε το 2009 και λίγο μετά ακολούθησε και η ταινία στην οποία υπέγραψε ο ίδιος το σενάριο, με πρωταγωνιστές την Anne Hathaway και τον Jim Sturgess. Τίποτα από αυτά όμως, δεν άγγιξε όσο η αντίστοιχη σειρά του Netflix.

Στο “Οne Day”, παρακολουθούμε δύο πρωταγωνιστές τόσο αταίριαστους, να ζουν και να προχωρούν τη ζωή τους, μέχρι να μείνει ανεκπλήρωτος ο έρωτας τους. Μέσα σε όλα αυτά όμως, υπήρξαν και εξελίξεις που αφορούν και ένα ελληνικό νησί.

To “One Day” και η Πάρος

Σε ένα από τα επεισόδια, ο Dexter και η Emma επιλέγουν να κάνουν ένα last minute ταξίδι στην Πάρο. Σε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε τους δύο πρωταγωνιστές να ζούν το ελληνικό καλοκαίρι, με φανταστικά καταγάλανα πλάνα να φτάνουν στις οθόνες μας. Όπως επίσης και τα στιγμιότυπα από βραδινά μπάνια στις ελληνικές ακτές, δεν λείπουν.

Κάπως έτσι, το νησί της Πάρου, το οποίο προβάλλεται τόσο όμορφα μέσα από το “One Day”, έχει φτάσει στις οθόνες εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως. Γεγονός που έχει αναδείξει την Πάρο με τις κρατήσεις να έχουν αυξηθεί το πρόσφατο διάστημα, έως και 32% μετά την προβολή της επιτυχημένης σειράς.

Το One Day έφερε ένα από τα πιο ήσυχα ρομαντικά ελληνικά νησιά στον κόσμο, την Πάρο, στην προσοχή των τηλεθεατών, δήλωσε στο Gloucestershire Live η Amanda Cupples, γενική διευθύντρια της Airbnb για το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ευρώπη.

Αν δεν το έχεις δει ακόμη, τώρα μάλλον ήρθε η ώρα να πατήσεις το “play”!

*Πηγή φωτογραφιών: @netflixgr / instagram

SHARE THE STORY