“The Gentlemen” στο Netflix: Ο Theo James σε ρόλο Δούκα και ο υπόκοσμος των παλατιών  

O Theo James είναι ο Δούκας - «γκάνγκστερ» που θες να βλέπεις τα βράδια σου.

ΑΠΟ ΤΟΝΙΑ ΤΖΑΦΕΡΗ

Το «The Gentlemen» είναι η Νο1 σειρά εδώ και δύο εβδομάδες σερί στο Top10 της πλατφόρμας στο Netflix. Όσοι αγαπούν τον σκηνοθέτη του, τον Guy Ritchie αναφέρουν πως αυτή η σειρά, είναι η επιστροφή στον παλιό, καλό εαυτό του.

Σε αυτό το άρθρο όμως δεν θα προσεγγίσουμε σκηνοθετικά το “The Gentlemen” αλλά θα σου δώσουμε μερικούς καλούς λόγους για να το προτιμήσεις αυτές τις ανοιξιάτικες νύχτες που ψάχνεις κάτι να βρεις για να παρακολουθήσεις –πιθανότατα βέβαια το έχεις τσεκάρει ήδη.

Θα το παραδεχτώ πως ο μόνος λόγος που με έκανε να πατήσω το play, είναι ο Theo James, ο οποίος έχει και ελληνικές ρίζες και σε πρόσφατη ερώτηση για το ποιο είναι το πιο ελληνικό στοιχείο πάνω του, απάντησε «τα φρύδια του».

Η αλήθεια είναι πως μόλις είδα τον τίτλο, προβληματίστηκα λίγο και θεώρησα αρκετά ξεπερασμένο αυτό «το ανδρικό και μάτσο» χαρακτήρα της σειράς. Τα πράγματα όμως έγιναν καλύτερα όταν είδαμε σε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο την υπέροχη Kaya Scodelario στον ρόλο της Susie Glass.

O Theo έχει αναλάβει τον ρόλο του Eddie, που είναι ένας Δούκας έτσι όπως τον έχει κάθε κορίτσι στο μυαλό της. Πιστός, μαχητικός, γνήσια αρρενωπός και ικανός να κάνει τα πάντα για την οικογένειά του. Όλα αλλάζουν όμως όταν ο πατέρας του φεύγει από τη ζωή και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του. Ο πρωτότοκος γιος δηλαδή ο αδερφός του Eddie, είναι πλήρως ακατάλληλος αλλά τρομερός χαρακτήρας. Χάνει το στέμμα (δικαίως) και από εκεί ξεκινά μια περιπέτεια χωρίς τέλος.

Τα μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια είναι πολλά, ενώ η εξέλιξη της υπόθεσης φέρνει αδρεναλίνη, ταχύτητα, καταιγιστική δράση, βία, αίμα, βρωμιά, ναρκωτικά, παράνοια, αλητεία, γέλιο, μουσικές, μόδα και ό,τι μπορείς να φανταστείς. Πόσο μάλλον τα iconic κοστούμια του Stanley Johnston θα σου μείνουν αξέχαστα.

Πρόκειται για μια σειρά που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου κάθε λεπτό, ενώ περιλαμβάνει αυτό το δράμα μαζί με χιούμορ που σε παρασύρει σε έναν εξωπραγματικό κόσμο. Αν θες να δεις μέσα από καλαίσθητα πλάνα, πως ένας Δούκας σαν τον υπέροχο Eddie γίνεται τελικά ακόμη πιο υπέροχος και εγκληματικός «γκάνγκστερ», δεν έχεις παρά να πατήσεις το play.

Αν με ρωτήσεις αν κατάφερα να την τελειώσω, η απάντηση είναι πως όχι. Από ένα σημείο και μετά την παράτησα, ωστόσο τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως αξίζει να παρατηρήσουμε λίγο πιο βαθιά τον υπόκοσμο των παλατιών έτσι όπως τον παρουσιάζει ο Guy Ritchie μέσα από το πρίσμα του.

*Πηγή φωτογραφίας: @netflix

SHARE THE STORY